TESSA VAN ROOIJEN WINT DE NIEUWE TYPES AFSTUDEERPRIJS 2020

Het literaire festival ‘Nieuwe Types’ reikt ieder jaar een prijs uit aan het beste afstudeerwerk van een Nederlandstalige schrijfopleiding. De onafhankelijke vakjury – bestaande uit Pete Wu, Willemijn Lindhout, Anna Schoen en Jeroen Dera – koos het werk dat er voor hun uitsprong. Dat was, tot ons groot genoegen, de dichtbundel prooidier van Tessa van Rooijen!

“[…]Een opmerkelijk volwassen dichtbundel met een sterk geëngageerde blik. De gedichten zijn vaak fysiek en direct: de dichteres is zoekende naar haar plek in de maatschappij waar het patriarchaat het nog altijd voor het zeggen heeft. Waarom zouden zij en haar stem daar als vrouw of queer achterin de rij moeten aansluiten? Deze strijdbare blik op de wereld om zich heen vond de jury prijzenswaardig.” Aldus de jury. Wij zijn super blij met deze mooie woorden, als collectief kunnen we het er alleen maar woord voor woord mee eens zijn! 


Ben je zelf ook benieuwd naar de bundel van Tessa? prooidier is voor €12,50 te koop! Mail naar tessavr@gmail.com om een exemplaar te bestellen.